De Chapelle belooft boeiend, afwisselend voorjaar

Roel Van Bambost en zijn band

Met de band van kleinkunsticoon Roel Van Bambost (Miek & Roel) wordt op 25 januari het concertseizoen 2020 afgetrapt in De Chapelle in Herentals. De organisatoren hebben tot in mei al een mooi, afwisselend programma, van rock tot comedy en sfeervolle, melodieuze jazz.

Met zijn band brengt Roel Van Bambost op zaterdag 25 februari zowel zijn klassiekers uit de gouden kleinkunstperiode als nieuwe nummers. Het is de aftrap van een spannend voorjaar in De Chapelle. Op zaterdag 8 februari stelt het trio In Bocca al Lupo, met trompettist Carlo Nardozza, pianist Alano Gruarin en gitarist Tim Finoulst het nieuwe album ‘Dedicato’ voor. Verwacht je aan sfeervolle, dromerige jazz waarbij De Chapelle verandert in een stemmige club in New York. De trouwe luisteraars van het onvolprezen Radio 1-programma ‘Time Out’ kregen al een bloemlezing uit het album voorgeschoteld.

Op vrijdag 21 februari presenteert de ervaren Kempense comedian Vitalski een best off-show. Waarna trompettist Teus Nobel en zijn kwartet op vrijdag 28 februari De Chapelle andermaal omtoveren in een zwoele jazzclub. Een dag later is De Chapelle al helemaal uitverkocht voor de tweede editie van Cooking with Knopfler, het Mark Knopfler-programma van Bart Buls en David Piedfort.

Op vrijdag 6 maart is Pieter Peirsman, de mannelijke stem van Hooverphonic, met zijn band Slow Pilot te gast in Herentals. “Deze sterke singer-songwriter kun je gerust de Belgische Jeff Buckley noemen”, aldus organisator Jochen Van Laere. Op zaterdag 21 maart doet het Emie R Roussel Trio De Chapelle aan tijdens de Europese tournee van deze Canadese jazzformatie.

Op zaterdag 28 maart is het meezingen en dansen geblazen met de dj’s van Hotel Vinyl. En op woensdag 6 mei laat Ida Nielsen, bassiste bij Prince, opnieuw haar funky beats los op De Chapelle.

“We programmeren zeker nog tot half deze zomer”, belooft Jochen Van Laere de vele trouwe fans van De Chapelle. “Er zullen ook nog enkele theatervoorstellingen bij zijn.”

DELEN
Vorig artikel20-jarige fietster onder wagen
Volgend artikelSint-Antonius gans weekend gevierd in Oosthoven
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.