Politie neemt 28 vechthanen in beslag

De politie heeft in het Limburgse Hoeselt het voorbije weekend 28 vechthanen in beslag genomen. Een aantal personen werden geïdentificeerd maar de meesten verklaarden ‘passerende wandelaars’ te zijn. Hanengevechten zijn in ons land verboden. Ze zijn strijdig met het dierenwelzijn en er wordt heel wat geld rond vergokt en zijn dus illegale gokwedstrijden.

De 28 vechthanen werden geëuthanaseerd. Zo wordt voorkomen dat ze opnieuw in het circuit terecht komen.  

DELEN
Vorig artikelHYC verliest van Chiefs Leuven
Volgend artikelHerselt en Blauberg herdenken Willem Elschot
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.