‘Zes dolle minuten beslissen spektakelmatch en doen supporters genieten’

Borgloon in de eerste helft en Real Noorderwijk in de 2e helft hebben vrijdagavond promotie gemaakt voor het zaalvoetbal. Al wou voorzitter Eddy Lambaerts bij de rust en een 0-2 stand zeker zijn geld meer inzetten op zijn team. Zes dolle minuten vlak na de rust deden ook hem genieten!

Eddy Lambaerts: ” Zes dolle minuten beslissen knappe match. Real Noorderwijk – ZVC Renolim Borgloon 7 – 2 Opnieuw een volle sporthal voor de ontvangst van de revelatie uit de heenronde. Wat tegenstander Renolim Borgloon als debutant presteerde is in 1e zelden vertoond. Een gelijkspel bij het grote Halle-Gooik op speeldag één, op speeldag twee ging Real ginder nipt ten onder (3 – 2). De op één na beste verdediging van de reeks kwam om te winnen van Noorderwijk dat zijn zware nederlaag in Charleroi snel wou wegspoelen en beide ploegen wilden zeker de voeling met de top niet verliezen. Real begon het meest offensief aan de wedstrijd met direct een mooie kans voor El Fashi maar net naast.

Nieuwkomer Bilal Bouri (slechts 20 en broer van Ali) liet zich opmerken met een knap schot maar doelman Benetti stond paraat. Hij is één van de ex spelers van het grote Hasselt bij de bezoekers, met ook de bekende coach Papanicolaou en zijn zoon, de 2 Duric’en en vooral spelmaker Joren Paulus. El Ghaadaoui kreeg ook nog een goeie kans maar kon ook niet scoren. Het voetbal speelde zich volledig af op de helft van Borgloon maar de bezoekers stonden defensief pal, uitgekookt bijna en de gaatjes werden vakkundig gedicht door de bezoekende defensie. Slim verdedigen is ook een kunst. En de eerste de beste uitbraak was dan nog raak ook, Paulus speelde zich knap vrij en draaide met zijn sterke linkse de bal in de bovenhoek, onhoudbaar de 0 – 1 binnen na 10 minuten voetbal. Real bleef de meest aanvallende ploeg maar een fout van Ali Bouri bracht Rakovic alleen voor Talhaoui en in de 16’ stond er zowaar 0 – 2 op het scorebord. De bezoekers hadden de match in handen, de thuisploeg deed met zijn balbezit veel te weinig en wist het even niet meer. Coach Heremans had werk met de pauze, maar dat had effect.

De tweede helft was drie minuten bezig en Sababti knap op El Attabi en eindelijk het eerste doelpunt (1 – 2). De tribunes voelden de spanning op het veld, vrijschop met opnieuw Sababti, pasje naar Issam Dahmani een hoog in de netten (2 – 2) één minuut na de aansluitingstreffer. En nog was het niet gedaan, Borgloon speelde nu wel offensiever maar de tegenaanval via El Ghaadaoui en Dahmani met een hard schot van ver, één minuut later was het 3 -2. En Noorderwijk ging gewoon door, de aanvallen kwamen van overal, precies gerichte Amerikaanse drones op het doel van Benetti. Minuut 26’ en nieuwkomer Bilal Bouri gaf zijn visitekaartje af, kort draaien en 4 -2. En nog kon het niet op want geen dertig seconden later was er een sterke El Ghaadaoui met de 5 – 2. Zes dolle minuten na de rust hadden voor een complete omwenteling gezorgd. Van 0 – 2 achter naar 5 – 2 voorsprong en vooral de manier waarop was indrukwekkend. De thuiscoaches hadden hun werk perfect gedaan, een gedaanteverwisseling was het gevolg. Borgloon lag in de touwen en de Berkemussen uit Noorderwijk waren overal en lieten zelfs nog kansjes liggen.

De foutenlast bij Real liep op en Borgloon speelde alles of niets de laatste minuten. De eerste tienmeter trap van Paulus werd echter gered door de beer van Real, Morad Talhaoui, onverslijtbaar in zijn doel, tegenaanval via Ali Bouri en die maakte zijn foutje uit de eerste helft goed (6 – 2) op twee minuten van het einde. El Attabi en El Fashi speelden de bezoekers nog even op een hoopje en deze laatste zorgde voor de onverhoopte 7 – 2 eindstand. Zes dolle minuten hadden de bezoekers direct na de rust murw gespeeld. De eerste helft was voor Borgloon, de tweede helft en de vele doelpunten voor een heel sterk Noorderwijk dat nu op een knappe gedeelde vierde plaats kom te staan. Het belooft een mooie terugronde te worden. Eerste helft Tweede helft KLASSEMENT Pos Ploeg Wed Win Gel Verl Doelp + Doelp – Punten 1 Futsal Topsport Antwerpen 11 10 0 1 74 37 30 2 Futsal Team Charleroi 12 10 0 2 87 37 30 3 F.P. Halle-Gooik 11 9 1 1 61 20 28 4 ZVC Renolim Borgloon 12 7 1 4 59 39 22 5 Real Noorderwijk 12 7 1 4 64 55 22 6 K.K. Malle-Beerse 11 5 0 6 63 67 15 7 Proost Lierse 11 4 2 5 51 60 14 8 Futsal My-Cars Roselies 12 4 1 7 41 57 13 9 FS Mofa Hasselt 11 3 3 5 46 51 12 10 CB Futsal Jette Bxl Cap 12 2 1 9 36 58 7 11 La Squadra Mouscron 11 1 1 9 36 89 4 12 ZVK Eisden-Dorp 12 1 1 10 36 84 4  Real Noorderwijk ZVC Renolim Borgloon A  7 – 2     F.P. Halle-Gooik  ZVK Eisden-Dorp A 12 – 2     K.K. Malle-Beerse  CB Futsal Jette Bxl Cap  5 – 7     Futsal My-Cars Roselies  Futsal Team Charleroi  2 – 5 

foto’s: archief

DELEN
Vorig artikelDrie gewonden bij ongeval
Volgend artikelVan Aert 4e in Gullegem
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.