Nieuwe parkeerregeling Nonnenstraat Nijlen

  Vanaf half december is er in de Nonnenstraat een nieuw parkeerregime van kracht. Deze maatregel wordt genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren, zeker als de school begint en eindigt en het heel druk is in de straat. Uitbreiding van het parkeerverbod Vanaf half december geldt er een stilstand- en parkeerverbod vanaf huisnummer 10 tot huisnummer 68. Dit verhoogt de zichtbaarheid voor overstekende fietsers en voetgangers. Evalueren en impact op de snelheid meten Na de invoering van deze maatregel zal de lokale politie enkele weken sensibiliseren rond de nieuwe maatregel en vanaf begin februari zal er geverbaliseerd worden. Om de impact van het parkeerverbod op de snelheid te evalueren, zal er ook een teller gehangen worden die de snelheid van het doorgaand verkeer zal meten.

  Schoolomgevingen komen aan bod in mobiliteitsplan

  Lokaal bestuur Nijlen zal de komende twee jaar samenwerken met het studiebureau Traject-Meneer De Leeuw om het mobiliteitsplan volledig te vernieuwen. Daarbij hoort een circulatieplan om sluipverkeer aan te pakken, het herzien van de snelheidszones en het maken van een fiets- en parkeerbeleid. Ook alle schoolomgevingen zullen hier verder in bekeken worden.     

  foto: gemeente Nijlen

  DELEN
  Vorig artikelBrandweer Grobbendonk blust brand in chalet
  Volgend artikelWeekblad De Postiljon stopt eind dit jaar
  De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.