Kunstencampus moet op 1 september 2022 openen

De bestuursmeerderheid in Herentals heeft het investeringsprogramma voor de volgende 5 jaar voorgesteld.

De kunstencampus mag 16 miljoen euro kosten. Het dorpsplein in Morkhoven wordt een dorpspark. Achter zaal ’t Hof komt een ondergrondse parking. De kostprijs ervan wordt begroot op 800.000 euro. Er komt een nieuwe stadsfeestzaal van 3.5 miljoen euro. Voor de sporthal van Noorderwijk/Morkhoven staat 4.2 miljoen euro opzij. Er komt een renovatie van het Netepark voor 3.2 miljoen en de stad gaat bijdragen aan een veldhockeyveld.

Voor wegenwerken wordt er heel wat geld uitgetrokken. Er is aandacht voor de invalswegen naar Herentals, de heraanleg van de ruime stationsomgeving en de heraanleg van de as Augustijnenlaan-Belgiêlaan-Olympiadelaan.

In totaal wordt er bijna 78,8 miljoen euro over de volgende 5 geïnvesteerd. Schepen van financiën Patrick De Cat (CD&V) was tevreden over het investeringsprogramma. Patrick De Cat: “Om de leningslast voor de stad te beperken wordt niet-beschermd patrimonium van de stad mogelijk verkocht. De aanvullende personenbelasting daalt van 7.4 naar 7.2”

foto’s: Marcel Nelis/KempenNieuws.be