Brandweerzone Kempen wint Fireforum Award

De brandweer van de zone Kempen heeft in Tervuren de prestigieuze Fireforum Award ontvangen. De brandweer kreeg de prijs voor het ontwikkelde preventieportaal. Binnen dat portaal worden alle info nodig bij brand- of rampbestrijding in kaart gebracht.

Zonechef Koen Bollen en majoor Jan Peelaerts van de brandweerzone waren opgetogen dat het project FireMaps de eer te beurt viel. Het standaard-softwarepakket van de brandweer werd door Lars Weckhuyzen, de preventieconsulent van de zone uitgebreid met heel wat extra’s. Zo kan de brandweer o.a. direct zien waar in de gevarenzone de hydranten zich bevinden.

Met FireMaps kunnen gemeentebesturen evenementen inbrengen die op hun grondgebied plaats vinden en de risico’s in horecazaken juist inschatten.

foto: brandweerzone Kempen, v.l.n.r. Suzy Dreesen, Jan Peelaerts, Lars Weckhuyzen en Koen Bollen