Uitstekende Vandenberg’s Mookings en Tricklebolt in Tilburg

Onze fotograaf Peter trok zaterdagavond naar Tilburg voor het concert van Vandenberg Moonkings. Vandenbergh ken je mss nog wel van de hit Burning Heart uit 1984. Is daarna bij Whitesnake gaan spelen.

VANDENBERG’S MOONKINGS + TRICKLEBOLT Vandenberg’s Moonkings bestaat 5 jaar en dat moet gevierd worden! Vanaf de release van het debuutalbum in 2014 was het duidelijk dat de voormalige gitarist van onder meer Vandenberg en Whitesnake serieus was en dat de internationale (hard)rockscene een top-act rijker was. Ze hebben festivals in het binnen- en buitenland plat gespeeld, uitverkochte clubtours gehad en overal zien we lovende recensies terug voor studio-albums en optredens. Het absolute hoogtepunt was de Europese tournee als special guests van “Scorpions” en vergeet vooral ook niet de aangrijpende documentaire ‘Adje’, in 2018 uitgezonden in ‘Het Uur van de Wolf’.

Reden genoeg voor een feestje, maar ondertussen broedt mastermind Adrian Vandenberg alweer op spectaculaire nieuwe plannen. Voordat er nieuwe, andere wegen worden ingeslagen konden de fans nog één keer genieten van Vandenberg’s Moonkings. Deze clubtour was voorlopig de laatste zal in Nederland. De fijne Nederlandse band Tricklebolt verzorgde de support vanavond. Tricklebolt nam de fans mee terug naar 1975. Psychedelisch gitaarlijntje hier, Hammondorgel daar, maar wel met een stevig rockende basis.

foto’s: Peter Verstraeten/KempenNieuws.be