Oude kerkhof Poederlee wordt kerktuin

Het gemeentebestuur van Lille wil het oude kerkhof rond de Sint-Jan-Baptistkerk in Poederlee een nieuwe bestemming als kerktuin geven. In december 2020 worden de graven ontgraven. Vanaf 1 augustus kunnen nabestaanden en familieleden de foto’s, gedenksteen of voorwerpen die zich op het graf bevinden er af halen. Ze moeten wel het gemeentebestuur schriftelijk van hun voornemen op de hoogte brengen.

Eind 2020 start dan de aanleg van de kerktuin.

DELEN
Vorig artikelUltraloper Luc Hapers succesvol in Himalaya
Volgend artikelWout van Aert in Het Huis
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.