Noorderwijkse kerstkeet uitgebrand

Zaterdagochtend heeft een felle brand de inboedel van de Noorderwijkse kerstkeet in het centrum van Noorderwijk vernield. De kerstkeet stond opgesteld voor het Dorpshuis. Vrijwillligers van de Noorderwijkse Gemeenschapsraad zagen alles gebeuren. Ze waren volop naast de kerstkeert de kerststal aan het bouwen en hadden net een pauze genomen. Ze zagen rook uit de kerstkeet komen en probeerden de vlammen zelf nog te blussen. Tevergeefs en dus werd de brandweer van Herentals opgeroepen. Die had de vlammen snel geblust. De kerstkeet is binnenin helemaal vernield.

Er wordt nu nagedacht over een nieuwe kerstkeet. De kerstkeet is erg belangrijk voor de verenigingen aangesloten bij de Noorderwijkse Gemeenschapsraad. Die organiseren elk op hun eigen manier in de periode van half december tot half januari een winterbar.