Kerstverlichting officieel aangestoken

Vanmorgen staken Sinterklaas en Zwarte Piet, Miss België-kandidate Celine Van Ouytsel en schepen Yoleen Van Camp offcieel de lichtjes van de kerstboom op de Herentalse Grote Markt aan. Zo luidden ze het begin van de kerstshoppingperiode in. De winkels in het centrum zijn open op de zondagen 8, 15 en 22 december, telkens van 13.30 uur tot 17.30 uur. Bovendien is er de traditionele eindejaarswedstrijd. De hoofdprijs is dit keer een elektrische step. Om deel te nemen aan de wedstrijd, moet je tussen 1 en 31 december stempels verzamelen bij de deelnemende handelaars uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Als je vijf stempels van vijf verschillende winkels hebt, kun je je wedstrijdformulier indienen. De formulieren vind je in de Stadskrant of bij de handelaars.

Op zondag 8 december organiseert de vzw Toerisme Herentals op de Grote Markt weer de vertrouwde kerstmarkt. Natuurlijk komt de Kerstman op bezoek. Ook op zaterdag 14 en zondag 15 december rijdt hij in een koets door de winkelstraten en deelt hij wafeltjes uit.

DELEN
Vorig artikelMuseum Fraikin opent eenmalig de deuren
Volgend artikelTwee koeien sterven op E313
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.