Private partner moet dossier sporthal uit het slop halen

Het Herentalse stadsbestuur informeerde vanavond in het parochiecentrum van Noorderwijk belanghebbenden en inwoners over de nieuwe plannen voor een sporthal voor de deelgemeenten. Nadat de piste van een nieuwe sporthal op het golfterrein van Witbos verlaten is, richt de stad zich tot een private partner die de sporthal volgens een DBFM-formule, inclusief de grond, kant en klaar kan afleveren en onderhouden. In februari wordt een bestek opgemaakt. De stad mikt op een geraamde investeringskost van 4,2 miljoen euro voor een hal met 1.500 m² sportoppervlakte. In het voorjaar van 2023 zou moeten begonnen worden met de bouw. “We pinnen ons niet meer vast op een locatie”, aldus burgemeester Mien Van Olmen. “Nadat Witbos na elf jaar ruimtelijk nog steeds niet geregeld is, is het tijd om het over een andere boeg te gooien.” In de zaal luidde vooral de bekommernis om niet te ver van de scholen te bouwen. (Foto’s Marcel Nelis)