Heultje krijgt veilige fietspaden

Het gemeentebestuur van Westerlo gaat de volgende jaren investeren in veilige fietspaden. Het meerjarenplan voor de periode 2020-2025 voorziet ook in de bouw van een nieuw jeugdontmoetingscentrum.

Voor nieuwe fietspaden, veilige fietsverbindingen, fietsoversteekplaatsen en nieuw wegdek in de Gevaartlaan en Heultjedorp wordt 1.5 miljoen euro uitgetrokken.  Verder komen er nog nieuwe fiets- en voetpaden in Geneinde, Gravin de Merodestraat, Hoog Heultje, Tolhuis, Asberg, Jaak Lemmenslaan en August Cannaerts, en die zijn goed voor een investering van 1.3 miljoen euro. Verder wordt voor de aanleg van fietssuggestiestroken op verschillende plaatsen 360.000 euro uitgetrokken en voor fietsvriendelijke schoolomgevingen 240.000 euro voorzien.

Er wordt 2.4 miljoen geïnvesteerd in de Kunstencampus met nieuwbouw en renovatie.

De gemeenteraad van december mag zich over de plannen uitspreken.