Laura Van Yck beste actrice

De Belgische Laura Van Yck is recent verkozen tot ‘Beste Actrice’ door de organisatie ‘Cult Critic Movie Awards’ voor haar rol in de filmproductie ‘The Many Deaths of John Wick’ van regisseur Chris R. Notarile.

Dezelfde award heeft ze ook gekregen op het ‘Virgin Spring Cinefest’ voor haar rol in de productie ‘From a Barren State’ van regisseur Priyam Sadhukhan.

Laura woont als actrice in Los Angeles en heeft de laatste jaren keihard gewerkt om haar loopbaan vleugels te geven. Haar inzet, talent en professionele attitude maken dat ze graag gezien wordt op de filmset. De Awards zijn dan ook verdiend en bevestigen haar uitzonderlijk talent. In ‘The Many Deaths of John Wick’ vertolkt ze het karakter ‘De Dood’. Regisseur Chris R. Notarile vertelt over Laura : ‘Laura Van Yck gives a career defining, chillingly stunning performance as Death’. ‘De Dood’ is een grote fan van het personage John Wick en dat weet Laura heel subtiel te vertolken.

Het contrast met de productie ‘From a Barren State’ kan echt niet groter zijn. Laura geeft karakter aan een jonge zwangere vrouw die hopeloos op zoek is naar een thuis voor haarzelf en haar baby. Ze wordt opgevangen door een ouder koppel, maar dan loopt het plot niet verder zoals je zou verwachten. Regisseur Priyam Sadhukhan : ‘Laura managed to open several dimensions of the character through her impeccable acting skills. She is extremely hard working and dedicated to the project she takes up and keeps contributing until the project is ready’.

Laura was onlangs ook te zien in de muziekvideo ‘Burn Witch Burn’ van de Finse groep ‘The 69 Eyes’. Daar acteert ze samen met Dusty Grave, de lead-zanger van ‘Stellar Corpses’. Zulke producties geven haar de kans om haar eigen ‘Brand’ verder in de markt te zetten en zijn tegelijkertijd fun !

Meer over Laura : E-mail : Vanyck.laura@gmail.com Website : www.lauravanyck.com IMDB : www.imdb.me/lauravanyck Jan Van Yck Cadettenlaan 5 bus 2 2500 Lier +32 471 64 47 63 Jan.van.yck@telenet.be

foto: Jan Van Yck