Speeltuin Netepark voor Herentalsenaar altijd gratis

Herentalsenaar voortaan gratis naar speeltuin Netepark in de zomer

De toegang tot het speeldomein Netepark wordt ook in de zomer gratis voor de Herentalsenaar. Hiermee willigt het stadsbestuur een volgende kiesbelofte in. In de zomer kunnen Herentalsenaren dus naar hartenlust komen spelen in het domein. Dat kondigen schepenen van Sport en Financiën Yoleen Van Camp en Patrik De Cat aan. Menig Herentalsenaar stoorde er zich aan: het ganse jaar door met de kroost kosteloos in de speeltuin Netepark ravotten, maar in het seizoen daar plots 3,4 euro per volwassene en 2,7 euro per kindje boven de 3 jaar voor moeten neertellen. “Daar brengen we nu verandering in”, kondigt schepen van Sport Yoleen Van Camp aan: “De toegang tot het (“droge”) buitendomein wordt voor onze inwoners vanaf 2020 ook in de zomer kosteloos. Onze inwoners kunnen dus het ganse jaar door gratis komen spelen in het Netepark.”

Het stadsbestuur voerde immers een financiële doorlichting van de site en kwam tot de vaststelling dat de Herentalsenaar het grootste deel van de kosten draagt, en er te weinig voor in de plaats krijgt. Schepen van Financiën, Patrik De Cat: “Het Netepark kost de Herentalse belastingbetaler circa 2.000.000 euro per jaar aan werkingskosten. Het is dan ook billijk dat die er het meeste terug voor in de plaats krijgt. En dat blijkt nu niet het geval te zijn; onze bezoekerscijfers wijzen uit dat amper één op de vier bezoekers van onze stad komt.”

Met de maatregel komt het stadsbestuur tegemoet aan een gemaakte kiesbelofte, en geeft ze het Netepark ook terug aan haar inwoners.   

foto: archief

DELEN
Vorig artikelPierloos na meer dan 7 jaar opnieuw open
Volgend artikelReal Noorderwijk-Eisden Dorp
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.