Ouderen maken het verschil in hun buurt

Ouderen maken het verschil in hun buurt

Tussen 18 en 24 november doorkruist de vliegende reporter van de Vlaamse Ouderenraad opnieuw onze provincies. Ze gaat op zoek naar ouderen die in hun buurt het verschil maken. Op dinsdag 19 november om 11.00 uur komt zij langs tijdens de babbeldinsdag in Komie Geire. De Vlaamse Ouderenraad is er mee van overtuigd dat dit initiatief inzet op het welzijn van mensen en aandacht heeft voor eenzaamheid. Ouderen delen dromen en bekommernissen Als je ouder wordt, verlies je onderweg mensen en het is niet eenvoudig een nieuwe vriendenkring op te bouwen. Bij Komie Geire leren verschillende generaties elkaars leefwereld kennen in het traject ’60-ers en 80-ers van hier’. Ze ontdekken dat iedereen nog perspectieven en dromen heeft, ongeacht leeftijd. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en mensen kunnen bij elkaar terecht op moeilijkere momenten. Bekijk alvast hun filmpje.

Tijdens de ‘Babbeldinsdag’ ontmoeten de mensen van het traject elkaar opnieuw . Ontdek hun verhalen en merk hoe ze een grote steun voor elkaar zijn, elk op hun eigen manier.

Seniorenweek 2019

Elk jaar organiseert de Vlaamse Ouderenraad een campagneweek om thema’s die ouderen nauw aan het hart liggen in de verf te zetten. Dit jaar is het thema ‘Ouderen als actieve schakel voor een hechtere buurt’. Ouderen nemen vaak het voortouw in hun eigen omgeving. Ze hebben aandacht voor eenzaamheidsgevoelens en creëren hechtere buurten.   

foto: archief