Wapenstilstand herdacht met kransneerleggingen

Wapenstilstand werd maandag in Morkhoven, Noorderwijk en Herentals herdacht. De herdenkingsdag begon in Morkhoven met een kransneerlegging aan de Sint-Niklaaskerk en kransneerleggingen op de begraafplaats. Om 9.30u was er koffie in de sacristie.

In Noorderwijk was er om 10.30u een kransneerlegging aan de Sint-Bavokerk en op de oude begraafplaats. Om 11.15u vertrok er een optocht onder begeleiding van de Koninklijke Fanfare De Noorderzonen naar de nieuwe begraafplaats. Er waren kransneerleggingen op de graven van de oud-strijders en aan het monument ter hedenking van beide oorlogen. De receptie in Noorderwijk was in café Sportwereld.

In Herentals begon de herdenkingsplechtigheid met een bloemenhulde aan het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt. Na de misviering in de Sint-Waldetrudiskerk ging het in stoet naar het monument voor de gesneuvelden op de Molenvest. Daarna was er een receptie in kasteel Le Paige.

foto’s: Marcel Nelis/KempenNieuws.be

DELEN
Vorig artikel‘Eten voor goede doel smaakt beter’
Volgend artikelSchitterende kamer-opera Dido & Aeneas
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.