Tweede productie Theaterspektakel: Bevlekt

THEATERSPEKTAKEL BRENGT: BEVLEKT (A MAGGIE)

Bevlekt is het verhaal van één van de meisjes uit de Magdalene laundries.  Zwaar werk in de wasserij, stil gebed en emotionele vernedering door verzuurde kloosterzusters is de realiteit waarvan tot in 1996 meer dan 30.000 meisjes het slachtoffer werden.    De film The Magdalene Sisters werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië in 2002.  De terreur en het misbruik in kerkelijke kringen blijven brandend actueel. Elke Dingenen heeft de oorspronkelijk erg filmische en dramatische tekst bewerkt tot een indringende voorstelling die niemand onberoerd zal laten.  ‘Er staat daar iemand.’ ‘Hij kijkt naar u.’  ‘Hij durft niet tegen u te praten maar hij wil heel graag met u dansen.’  ‘Hij vindt u ‘t schoonste meisje dat hij gezien heeft.’   ‘Dat het niet lang meer zal duren, zeggen de nonnen.’  ‘Als het een jongetje wordt, ga ik hem Jack noemen.’  ‘Voor een meisje twijfel ik nog tussen Jessie en Esmee.’  ‘Al denk ik dat het een kleine Jack zal worden. Ik voel dat.’   ‘Ik wil terug, terug naar vroeger. Ik begrijp niet wat ik hier doe.’  ‘Alles geraak ik hier kwijt.’

Van: Robert Sian, vertaling: Brigitte De Man

Met: Evelien Auwers, Robin Caers, Maxime Goossens, Tessa Grimon, Ben Hoefkens, Lies Lievens, Linde Rombouts, Elke Van De Wouwer 

Regie en bewerking: Elke Dingenen

Speeldata: 22, 23, 28, 29, 30 november, 5, 6, 7 december 2019 om 20 uur Kamertheaterzaal ’t Hof, Grote Markt 41, Herentals

Reserveren: https://ticketshop.ticketmatic.com/cc_t_schaliken/shop aan de ticketbalie in ‘t Schaliken, Grote Markt 35, Herentals e-mail: tickets.cultuurcentrum@herentals.be tel. 014-21 90 88

www.theaterspektakel.be

foto’s: Marcel Nelis/KempenNieuws.be