Stad koopt zaal ’t Hof en omgeving

Het stadsbestuur van Herentals heeft zaal ’t Hof en omgeving gekocht van de vzw Dekenaat Zuiderkempen, regio Herentals. Het gaat om de zaal, het pleintje voor de zaal, het parkje achter de zaal tot aan het heraangelegd Loopke. Het bestuur ging over tot de aankoop omdat het gebied erg belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van het binnengebied.

Het stadsbestuur betaalt voor de aankoop 2.156.200 euro. In dat bedrag zit de afkoop van de erfpacht die nog tot 2046 liep en waarvoor jaarlijks circa 57.000 euro pacht werd voor betaald.

foto’s: Marcel Nelis/KempenNieuws.be

DELEN
Vorig artikelSchitterende kamer-opera Dido & Aeneas
Volgend artikelAuto uitgebrand na vermoedelijke brandstichting
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.