Raaf trapt voorleesweek Grobbendonk af

Raaf, een gevleugeld luister- en doeboek GEEFT DE AFTRAP VOOR DE VOORLEESWEEK IN DE BIB VAN GROBBENDONK zat 16 november om 10.30u Marijke Goossens De VertelSter stelt haar eerste kinderboek voor met een unieke gratis vertelvoorstelling voor het hele gezin & signeersessie

Een luisterboek Marijke Goossens is De VertelSter van 1001 Verhalen. Zij die alle sprookjes uit alle windstreken kent en vertelt, heeft net haar eigen verhaal, haar eigen boek mét CD gelanceerd. Als verteller kon zij het niet laten om bij het boek ook een prachtig hoorspel te maken voor kinderen die graag met de koptelefoon willen luisteren en wegdromen bij de kleurrijke illustraties van Maartje Coolen. Een doe-boek waarin je kan tekenen In dit verhaal over vriendschap en samenwerken fantaseren Raaf en Wolk, de twee hoofdpersonages, over een nieuwe wereld want hun woonplek is er één zonder kleur. Hoe kunnen zij deze droom waarmaken? Wat hebben zij daarvoor nodig? Het boek geeft de voorzet en nodigt de lezer of luisteraar op een speelse manier uit om hierover mee te denken. Wat is jouw droom? Hoe zou jij die vormgeven? De boodschap hierbij is: Durf voluit te dromen en … kleur vooral buiten de lijntjes! Drie media om het verhaal vorm te geven Heel bewust koos Marijke voor het boek, het hoorspel én de vertelvoorstelling .

Drie versies van eenzelfde verhaal. In haar beroep van verhalenverteller ervaart zij de voortdurende uitwisseling met het publiek. Als geen ander kent zij de kracht van een vertelling door het onmiddellijk contact met de luisteraar. Ook dit verhaal doet beroep op het publiek om te dromen en om na te denken over hoe we deze wereld kleurrijker en blijer kunnen maken. En ja hoor, kinderen en jongeren zijn bijzonder creatief! Het boek op zich is om te koesteren en om in te drinken na de vertelvoorstelling. Het hoorspel is een beetje een middenweg: Terwijl de luisteraar langsheen de illustraties bladert, weerklinkt die warme verstelstem.

Welkom op Zaterdag 16 november om 10.30u in Bib Grobbendonk, Astridplein 3

Marijke Goossens, de VertelSter van 1001 Verhalen werkt reeds 15 jaar zelfstandig als professioneel verhalenverteller en vertelt overal verhalen, van kleuterscholen tot woonzorgcentra. Ze werkt samen met Antwerpse musea en Erfgoedcel Kempen waar zij sagen en legenden verweeft met de geschiedenis van de locatie en haar bewoners, is freelancer in het Sprookjeshuis in Deurne en organiseert verteltrajecten met anderstaligen. Ze is ook jaarlijks een graag geziene gast op het Internationaal Vertelfestival in Alden Biesen. In Antwerpen organiseert ze storytrails en ZomerVuurvertellingen op groene locaties.

Raaf is haar eerste boek. Marijke Goossens I koolaardestraat 12a 2280 Grobbendonk I 0497 17 21 28 I www.devertelster.be I www.goraaf.be I www.maartjecoolen.be  

fotos: Marijke Goossens