Marc De Bie bij Neos Herentals

MARC DE BIE te gast bij NEOS-Herentals : KONINGSHUIS : LEOPOLD II, monster of genie?

Donderdag 21 november 2019 om 14 uur. Hotel Karmel, Grote Markt, 2200 Herentals.

Marc De Bie debuteerde als auteur van cursiefjes maar schakelde over op toneel. Zijn stukken werden herhaaldelijk bekroond en bijna tweeduizend keer door beroeps- en vrijetijdsgezelschappen opgevoerd. Televisiewerken van hem: De dag dat het kampioenschap van België verreden werd, De Paradijsvogels en (in samenwerking met anderen) Alfa papa tango. In 1990 debuteerde hij als prozaschrijver; De Coburger (1990), Een Koningsjaar ( 1992), De bloemenkinderen (1999), De Windheks (2000), Dominus Vobiscum (2012). Zijn romans hebben de geschiedenis van de twintigste eeuw als achtergrond. Zij dienen tevens als basis voor de vele voordrachten, vertellingen eigenlijk, die hij geeft.

Marc De Bie is een meeslepend en gepassioneerd verteller. Vandaag spreekt hij over Leopold II. Die bezat met Kongo het grootste privébezit op aarde. Tegelijk was hij het meest bezwadderde wezen van zijn tijd. De koning wilde een zoon, maar kreeg die slechts bij zijn 47 jaar jongere minnares. Toegang: leden 5 euro, niet-leden 10 euro ( incl. drank) Inschrijven tot 11 november 2019 door betaling: NEOS-Herentals: BE96 0689 0724 8505 met vermelding van MARC DE BIE + naam. Info: Geert Keppens, telnr. 014 213610 (gerard.keppens@telenet.be)

Van harte welkom.