Tony Van Orshaegen is voorzitter Handelshart

  Tony Van Orshaegen, zaakvoerder van de modezaken Carré, Goldie en O’det, werd verkozen tot nieuwe voorzitter van Handelshart Herentals vzw, waarin alle handelaars en horeca-uitbaters vertegenwoordigd zijn. “Ik wacht al meer dan 20 jaar tot het stadsbestuur eindelijk voluit de kaart trekt van een bruisend middenstandsbeleid. Nu het eindelijk menens is, wilde ik de start niet missen maar er voluit mijn schouders onder zetten”, aldus Van Orshaegen.

  Schepen van Lokale Economie Yoleen Van Camp: “We zijn uitermate trots dat Tony als succesvol ondernemer deze uitdaging aangaat. En hij kan rekenen op een ijzersterke bestuursploeg. Er waren veel meer gemotiveerde kandidaten dan de 7 die voorzien zijn in de statuten. Door te werken met het systeem van effectieve leden en plaatsvervangers kunnen alle geïnteresseerde 12 kandidaten-bestuursleden ook mee in de cockpit plaatsnemen. De kandidaten zijn een mooie mix van Herentals ondernemerschap: uit alle deelgemeenten, binnen en buiten kernwinkelgebied én uit de verschillende sectoren. Zij zorgen samen dan ook voor een goede en evenwichtige vertegenwoordiging. We kijken erg uit naar de samenwerking met Tony, Florence Luyten (Houthandel Luyten, Morkhoven), Daan Vangramberen (Daan Optiek, Noorderwijk), Gert Lathouwers (Wizz Communications, Herentals), Neal Leysen (MZE, Kerkstraat), Valerie Oltenfreiter (Vinterra, Bovenrij), Frank Rastelli (De Zalm/ Karmel, Grote Markt), Chris Swinnen (Belleville Leather, Zandstraat), Linda Vanoost (Roularta, Herentals), Lawrence Vechter (Van Eccelpoel, Lierseweg), Joris Wils (De Repertoire, Poederleeseweg) en Peter Willems (Aveve, Poederleeseweg).”

  Binnen de vzw Handelshart Herentals worden 3 werkgroepen opgestart: HéCafé (horeca), Beleving (evenementen, investeringen, projecten, …) en Communicatie en Marketing. In team Communicatie zetelen Gert Lathouwers, Peter Willems, Linda Vanoost, Florence Luyten, Daan Vangramberen, Ingrid Heyns (Anders Bloemen), Carlo Van Tichelen (Phobos & Actor), bijgestaan door alle Herentalse communicatiebureaus. HéCafé wordt bemand door Joris Wils, Valerie Oltenfreiter, Frank Rastelli, Neal Leysen, Nick Van Rooy (Bar Bier), Jef Engelen (Druyts), Jo Helsen (De Welkom) en Hilde Hannes (TasseTout). Team Beleving kan rekenen op: Lawrence Vechter, Tony Van Orshaegen, Jan Van Houten (Dogship), Monja en Isaja Goris (Monja), Debby Embrechts (Deborah Bijoux), Luc Roninger (Natuurhuis) en Sanne Van Hoof (Standaard Boekhandel). Belangrijk om weten is dat geïnteresseerde handelaars ook na vandaag nog altijd mee op de kar kunnen springen voor de werkgroepen. Ze kunnen zich nog inschrijven via handelshart@herentals.be.

  Onder leiding van Tony Van Orshaegen zal de vzw zich de volgende maanden buigen over het jaarprogramma 2020, een goede overdracht van de Helemaal Herentals Cheques, de opstart van de Handelshart Cadeaucheques, het omzetten van het DNA in een concrete visuele aanpak, een bruisende evenementenkalender en de opvolging van een aantal strategische dossiers (zoals Straat in het Vizier, Zes van de Kempen…).

  Voor de klanten uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven heeft de schepen van Financiën, Patrik De Cat goed nieuws: “De oude Helemaal Herentals cheques zullen niet alleen kunnen geïnd worden bij de vroegere Thals-leden. Het stadsbestuur en Thals vzw hebben hiervoor een systeem uitgewerkt. We verdelen na de installatievergadering raam- en kassastickers bij alle handelaars. Uw favoriete handelaar kan, zonder administratieve kost, de oude én de nieuwe Handelshart Herentals cheques innen bij Thals vzw tot 31 december 2019 en bij het stadsbestuur vanaf 1 januari 2020. We hopen dat onze inwoners volop van deze mogelijkheid gaan gebruik maken. Om jullie te helpen bij de keuze uit de meer dan 500 zaken heeft het stadsbestuur een brochure gemaakt waarin u alle winkeliers, horeca-uitbaters en dienstverleners terugvindt, wil u een exemplaar? Bestel het via info@herentals.be.”

  Burgemeester Mien Van Olmen sluit af: “Omdat Handelshart Herentals vzw een extern verzelfstandigd agentschap is, waarbij de stad in de filosofie van het rentmeesterschap, taken van gemeentelijk belang delegeert naar deze vzw, zal de stad de bijdrage van de handelaars (107.000 euro) verdubbelen (nog eens 107.000 euro) en is er ook een politieke vertegenwoordiging voorzien. Die voordracht werd op de gemeenteraad al goedgekeurd. Voor het bestuursorgaan gaat het om de schepen van lokale economie, Yoleen Van Camp, schepen van Financiën, Patrik De Cat en raadslid Lore Wagemans. Wij zorgen vanuit de stad ook voor de nodige personeelsmatige ondersteuning met 5 vertegenwoordigers uit ons personeel om de werkgroepen en het bestuursorgaan professioneel en multidisciplinair te ondersteunen. Daarom vaardigen we de expert lokale economie, de financieel beheerder, de algemeen directeur, de coördinator evenementen en het diensthoofd communicatie af.” (Foto’s Marcel Nelis)