Team Nuyens eist 1 miljoen euro van Wout van Aert

Dinsdag is op de arbeidsrechtbank in Mechelen het proces gestart in de zaak Nuyens-Van Aert. Het team van Nick Nuyens eist 1 miljoen euro schadevergoeding en zegt dat Van Aert bij het niet starten voor het nieuwe team Roompot-Crelan contractbreuk pleegde. De advocaat van Nick Nuyens betwist dat samen met de renner. Op 16 november is de uitspraak.

Nuyens reed voor het team Willems Verandas-Crelan en toen Willems-Verandas zich terugtrok als sponsor zat het team van Nick Nuyens met een probleem. Hij zocht een andere team en vond dat bij Roompot. Volgens Van Aert werd alles bedisseld achter zijn rug. Hij weigerde daarom naar het nieuwe team te gaan en verbrak zijn contract. Van Aert verkreeg van de UCI om voor Jumbo-Visma te rijden. Toen pas begon de successtory van Van Aert op de weg. De hoogte van de eis voor schadevergoeding moet in dat kader gezien worden.