11.11.11. campagne in Westerlo

Ook in 2019 11.11.11-campagne in Westerlo 11.11.11 zet in 2019 changemakers in de kijker.

Changemakers, zo noemt men mensen en organisatie die werken aan een betere wereld. De 11.11.11- affiche focust op 5 organisaties die met steun van 11.11.11 streven naar een duurzame, leefbare toekomst waarin plaats is voor iedereen. Ze doen dat elk op hun eigen manier, maar het wordt hen moeilijk gemaakt. De vrijheid van meningsuiting staat onder druk. Daarom is het belangrijk dat er campagne gevoerd wordt. Op de campagne-affiche staan Passy uit Congo die opkomt voor vrouwenrechten, Thaïs die bij Radio Maendeleo de Congolese bevolking een stem geeft, Red Constantino uit de Filippijnen die pleit voor een globaal klimaatbeleid, Esperanza Martinez uit Ecuador die strijdt tegen de aanleg van olievelden in de Amazone, samen met de inheemse bevolking en tenslotte Awad al Khalil uit Raqqa in Syrië.

Hij was wiskundeleerkracht en toen IS zijn school sloot, vluchtte hij en kon pas meer dan 2 jaar later terugkeren. Hij werkt voor de Totol Foundation for Relief and Development. Totol geeft mensen nieuwe kansen door hen opleidingen te geven in boekhouding, computervaardigheden, Engels en ondernemerschap. Mensen kunnen bij Totol ook terecht voor juridische bijstand en de verwerking van hun persoonlijke traumatische ervaringen.

Totol is het onderwerp van de fototentoonstelling die van 25 oktober tot 15 november te bekijken is in de hal van het gemeentehuis van Westerlo. De fotograaf van deze reeks foto’s is Tim Dirven, bekend van zijn foto’s in de Morgen, maar ook voor Artsen zonder Grenzen, Oxfam en Rode Kruis. De tentoonstelling wordt geopend op 25 oktober om 19u30 met een gratis concert van Nabil Khemir, een Tunesisch muzikant die in 2017 de harten stal van het publiek van The Voice van Vlaanderen. Het concert wordt gevolgd door een receptie. Iedereen is welkom.

Op zaterdag 2 november wordt er gequizd in de Polyvalente zaal in Voortkapel, Stijn Streuvelsstraat. Ploegen van maximum 5 personen kunnen meedoen na inschrijving bij ritamoons12@gmail.com. Per ploeg betaalt men 15 euro. Er is voor iedereen een prijs voorzien.

Op de woensdagmarkt van zowel 30 oktober als 6 november wordt soep verkocht ten voordele van 11.11.11. De soep wordt gemaakt bij IN DE SOEP, een sociale tewerkstellingsplaats in Heultje. Voor 1 liter soep betaal je 5 euro.

Leerlingen van Sila Westerlo zullen op 6 november hieraan meewerken. Op donderdag 7 november wordt de film “He named me Malala” vertoond in de aula van de Sint-Lambertusschool, Denis Voetsstraat, Westerlo. Gratis. Aanvang 20u15. Tijdens het weekend van 9 en 10 november worden aan de warenhuizen kaarten, stiften, chocolade en truffels verkocht. Al het ingezamelde geld wordt door 11.11.11 verdeeld tussen zijn partnerorganisaties.