9de feestelijke reünie van ex-wielrenners

De Vereniging voor Ex-Renners organiseerde de 9de feestelijke reünie in het prachtige kader van de Maekelhoeve in Veerle-Laakdal. Liefst 230 deelnemers, ex-coureurs en hun partners, schoven de benen onder tafel. Gewezen toppers als Roland Liboton, Herman Van Springel, Roger Rosiers, Jo De Roo, Ludwig Wijnants, Bart Leysen en Bert Vermeire waren allemaal present. Met de Nederlander Fred Rompelberg was de snelheidsrecordhouder op de fiets van de partij. Fred en zijn vrouw Tiny, die fietsvakanties organiseren op Mallorca, verlootten onder de aanwezigen een reis naar hun fietsparadijs. Het was Roger Rosiers die deze prijs in de wacht sleepte. Ook Johan Schotte, zoon van oerflandrien Briek, kwam naar Veerle afgezakt. Marie-Louise Van Looy vertegenwoordigde haar vader Rik. Adje Palen zorgde voor de animatie. “Ondertussen zijn we al bezig met de 10de reünie”, glunderde Suske Verhaegen, de drijvende kracht achter de Vereniging voor Ex-Renners. “”We gaan onder meer pistelegende Matthew Gilmore en de weduwe van Tom Simpson mogen verwelkomen.”

DELEN
Vorig artikelNieuwe ontdekkingen op Open Flessendag
Volgend artikel85 Gelenaars zijn prima ingeburgerd
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.