Olen zoekt uitbater De Pastorie

Olen zoekt kandidaat-uitbaters voor pastorie Olen-Centrum

Het prachtig historisch pand in de bruisende Olense dorpskern zoekt een nieuwe invulling. Het lokaal bestuur doet daarom een oproep naar kandidaten die er een duurzame uitbating willen opstarten. De nieuwe functies kunnen uiteenlopend zijn: van horeca, handel tot zorg. Maar in alle gevallen moet de invulling een maatschappelijke meerwaarde betekenen voor de Olenaar. De pastorietuin blijft publiek toegankelijk. Respect voor historische karakter Elke nieuwe functie moet respect hebben voor het historische karakter. Verbouwings-, uitbreidings-, of inrichtingswerken gebeuren steeds in overleg met de erfgoedconsulent.

De pastorie is immers beschermd als monument. In 2020 ondergaat het gebouw een grondige restauratie. Het ruimtelijk uitvoeringsplan dat van toepassing is, moet bijgesteld worden. De procedure hiervoor is net opgestart.

Samenwerking met Value Partners

Het lokaal bestuur ging een samenwerking aan met Value Partners NV. Deze partij gaat met elke kandidaat een gesprek aan en begeleidt het lokaal bestuur naar de perfecte kandidaat. Op basis van deze gesprekken krijgt de uiteindelijke concessie vorm. Alle informatie over de procedure lees je in een informatiebrochure die je kan downloaden via www.olen.be. Als je interesse of vragen hebt, contacteer je Pascale Van Den Eynde van Value Partners NV per mail pascale@valuepartners.be of telefonisch op 0476 36 32 00. Infomoment Een eerste infomoment met plaatsbezoek staat gepland op dinsdag 29 oktober om 14.00 uur aan de pastorie.

DELEN
Vorig artikelSpar Olen is gezellige buurtsuper
Volgend artikelUitslagen voetbal eerste provinciale
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.