Maak eens een praatje op de buurtbank

BANK-CONTACT: GEZELLIGE BUREN. GEZELLIGE BUURT. GEZELLIGE STAD.

Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een bank Tijdens het weekend van 19 en 20 oktober 2019 organiseren de stad Herentals, het Agentschap Integratie en Inburgering en GeKoro “Bank-Contact”. Buurtbewoners, vrienden en (toevallige) passanten ontmoeten elkaar op één van de twintig gevelbanken in de stad. Bij elke bank is een ludieke actie voorzien én maak je kans op een toffe prijs. Bank-Contact is een sociaal-artistiek buurtproject dat wil inzetten op ontmoeting en dialoog tussen buurtbewoners in Herentals. Bank-Contact is een gratis evenement dat doorgaat op verschillende locaties doorheen de stad.

In Herentals zijn er dit jaar een aantal gevelbanken geïnstalleerd. Gevelbanken zijn inklapbare en demonteerbare banken. De banken zijn een plaats om uit te rusten en van de omgeving te genieten, maar ook om mensen te ontmoeten. De eigenaars van deze banken zijn Bank-Directeurs. Dit zijn inwoners, maar ook enkele stadsdiensten en organisaties. Tijdens het weekend van 19 en 20 oktober telkens tussen 10 en 16 uur nodigen de Bank-Directeurs buurtbewoners, vrienden en (toevallige) passanten uit op een gevelbank in hun buurt.

Aan elke bank zullen er ludieke activiteiten doorgaan. Je kan het ganse parcours doorlopen of halt houden bij 1 of meerdere banken. Als je deelneemt aan de wedstrijd maak je kans op 1 van de 5 gevelbanken of 1 van de 3 geschenkmanden.

foto’s: Marcel Nelis/KempenNieuws.be