Handelshart neemt vliegende start

Handelshart, het nieuwe overleg- en medebestuursorgaan van Herentals waarin alle handelaars en horeca-uitbaters vertegenwoordigd zijn, neemt een vliegende start. De afscheidnemende middenstandsvereniging Thals vzw droeg tijdens een officieel moment in restaurant De Repertoire de resterende budgetten over aan Handelshart. Zo start het nieuwe orgaan met een extra kapitaal van maar liefst 7.500 euro.

Het stadsbestuur zette de leden van Thals vzw in de bloemetjes voor hun jarenlange inzet voor het middenstandsbeleid in Herentals. Schepen Yoleen Van Camp: “Thals vzw heeft zich jarenlang ingezet voor het handelsgebeuren in onze stad. Met initiatieven als de lente- en de herfstshopping, de Helemaal Herentals Cheques en de jarenlange organisatie van de braderij, hebben zij Herentals als shoppingstad op de kaart gezet. ” Het overgedragen budget is een prachtig gebaar. Het stadsbestuur belooft dan ook een even grote inspanning te leveren, in de vorm van bijkomende cofinanciering aan de vzw Handelshart Herentals, door de inzet van stedelijk personeel en projectbudgetten. Zo kan Handelshart nu reeds van start gaan.

Er is ook goed nieuws voor iedereen die Helemaal Herentals Cheques heeft. Deze (ook de oude) zal u voortaan kunnen gebruiken in bijna alle handelszaken van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Hoe dit zal gebeuren, wordt tijdens de installatievergadering van Handelshart Herentals vzw op 22 oktober in CC ’t Schaliken toegelicht.

Burgemeester Van Olmen: “We nodigen alle handelaars uit op deze startvergadering. Het wordt een avond om niet te missen. Ik kan al een tipje van de sluier lichten: er waren voor de bestuursfuncties zoveel kandidaturen dat we met een luxeprobleem zaten. Hoe we dat hebben opgelost, en wat we nog allemaal in petto Handelshart krijgt vliegende start! hebben, en wie er naast Joris Wils, zaakvoerder van de Repertoire, zich nog voor Handelshart geëngageerd heeft, is voor 22 oktober zelf. Het is in elk geval hartverwarmend om te zien dat de handelaars en horeca zich op deze manier mee willen inzetten om van Herentals een bruisende stad te maken.” (Foto’s Marcel Nelis)

DELEN
Vorig artikelGeel Wintert pakt uit met eigen kunstschaatsbaan
Volgend artikelStemmige Ierse folk in de parochiezaal
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.