Davidsfonds Vorselaar trekt naar Hasselt

Het Davidsfonds nodigt u uit voor een boeiend bezoek aan Hasselt, de stad van de smaak op zondag 27 oktober. We vertrekken met de trein in Herentals om 8.43 uur en we komen aan in Hasselt om 9.52 uur. We starten,na een korte wandeling, met een verwenkoffie in het salon van de smaak, een prachtig herenhuis (het Huis de Corswarem) aan de Diestersteenweg. In de voormiddag doen we een verrassende stadswandeling met eigen gidsen waarbij we o.a. de Fruitmarkt en Botermarkt aandoen en we leren daar wat “Jer” is.. We bezoeken ook het Borrelmanneke dat de bron is van de uitdrukking “Zoe zat als e verke”. We nemen een kijkje in de Sint-Quintinuskathedraal en passeren ook de Kadettensteeg en het kadetjesparkje waar de Hasselaren Louis Verbeeck, Jos Ghysen en Miel Cools vereeuwigd zijn.. Ook Steve Stevaert zullen we gedenken. We bekijken “Batopillo”, een beeld van de Antwerpse kunstenaar Panamarenko. We gaan zeker ook langs de Minderbroederstraat, waar we halt houden bij het “Heilig Paterke” van Hasselt. We bezoeken de Virga Jesse-basiliek en het oude stadhuis op het Groenplein. We hebben ook aandacht voor het belangrijke werk van dokter Louis Willems die een vaccin vond tegen de longveepest en zo Hasselt van de economische ondergang redde.

We eten ’s middags in de Century. Daar kan je kiezen tussen een koninginnehapje met frietjes of tagliatelli met prei en zalm of een vegan maaltijdsalade met fruit en krieltjes. Een koffie of thee achterna. Na de middag (14.30 uur) bezoeken we naargelang uw keuze het Modemuseum of het Jenevermuseum. We nemen de trein terug om 16.47 uur of 17.17 uur en we arriveren terug in Herentals tussen 18 uur en 18.30 uur. De deelnameprijs bedraagt 35 euro per persoon voor leden en 40 euro voor niet-leden.

Hierin is alles inbegrepen (behalve de drank bij het middageten): het treinticket, de welkomstkoffie, het warm middagmaal en de toegang tot het museum van uw keuze. U kan inschrijven door deze mail te beantwoorden voor 15 oktober 2019, gelieve ook uw keuze voor de maaltijd én het museum door te geven én 35 euro of 40 euro per persoon over te schrijven op rekeningnummer BE90652938925932

Graag tot 27 oktober! Marie-Rose en Jan

foto: Davidsfonds Vorselaar