Griet Smaers mag mee CD&V leiden

CD&V-schepen Griet Smaers uit Geel gaat samen met Europees Parlementslid Cindy Franssen de dagelijkse leiding van de CD&V op zich nemen. Ze zijn aangesteld als interim-voorzitters van de partij. Naast de dagelijkse leiding van de partij gaan ze ook de start doen van de uitvoering van de aanbevelingen van de ‘groep van twaalf’ en nemen ze de organisatie van de voorzittersverkiezingen op zich.

Kandidaat-voorzitters kunnen zich voor 21 oktober melden. Daarna is er de stemming. De resultaten van de stemming worden op 18 november bekend gemaakt. Bij CD&V hopen ze dat er dan toch een kandidaat is met meer dan 50 % van de stemmen. Anders wordt er nog gestemd over de 2 beste kandidaten. Op 6 december weten we wie ex-voorzitter Beke opvolgt.

foto: Vrouw en Maatschappij