Boekenbeurs wordt wereldhaven voor boeken

In de gebouwen van Antwerp Expo vindt van 29 oktober tot 3 november en van 6 tot 11 november de 83e editie van de Boekenbeurs plaats. Die Boekenbeurs kreeg dit jaar als ondertitel ‘Wereldhaven voor boeken’ mee.

De organisatie pakt uit met een aantal nieuwigheden. De Boekenbeurs krijgt drie focuszones: Hal 3 met een zone Literatuur & Non-Fictie en een zone Kunst en Lifestyle. In Hal 2 is er een grote Kinderboekenzone. Op een podium zijn er elk uur nieuwe activiteiten met o.a. voorleessessies. In Hal 4 is er op 6 november een Mobiliteitscongres.

Port of Antwerp is dit jaar de nieuwe partner van de Boekenbeurs. Aan schrijvers werd gevraagd om hun idee over de haven van de toekomst neer te pennen. Bezoekers mogen voor de haven een slogan voor de toekomst bedenken.

Zoals elk jaar zijn er enkele bekende schrijvers naar de Boekenbeurs uitgenodigd. Zo worden Bill Bryson, een Amerikaans-Engelse wetenschapper, de Australische kookboekenschrijfster Donna Hay en Geert Mak, de Nederlandse historicus al aangekondigd. In 12 dagen tijd zullen er ruim 500 auteurs naar de boekenbeurs afzakken.

Alle info over toegangstickets en formules op www.boekenbeurs.be