Marijke Goossens vertelt over ‘Raaf’, Maartje Coolen tekent

De Grobbendonkse vertelster Marijke Goossens heeft haar nieuw boek ‘Raaf’ klaar. Ze pende het verhaal, de illustraties in het boek zijn van de hand van Maartje Coolen.

Welkom op HET FEEST VAN RAAF De geanimeerde presentatie van RAAF, het eerste boek van VerhalenVertelSter Marijke Goossens.Dit verhaal is van lang geleden. Het vertelt hoe het allemaal begon. Ik kende het verhaal niet. Maar Raaf heeft het me verteld…

YES! Marijke schreef HAAR BOEK Wie van sprookjes, mythes en verhalen houdt, kent Marijke Goossens, de VertelSter van 1001 verhalen, zonder twijfel. Haar liefde voor sprookjes en de magische wereld die ze oproepen maakte van haar een echte storyteller. Intussen – 1001 verhalen verder – krijgt ze regelmatig de vraag of ze zélf geen verhalen schrijft.

En ja hoor, vandaag zet ze met ‘Raaf’ haar eerste ‘telg’ in de wereld: RAAF, een luister- en doeboek voor iedereen tussen 5 en 105.

Dat deed ze NIET ALLEEN Om vorm te kunnen geven aan het unieke concept dat ze wilde meegeven, had ze de creatieve vaardigheden nodig van een ware partner in crime. De originele en tot de verbeelding sprekende illustraties van Maartje Coolen schetsen een wonderlijk beeld van een wereld in wording, en verraden hoe je er zelf aan mee kan knutselen volgens je eigen ingevingen. Verder deed Marijke ook een beroep op de opname- en montagetalenten van haar eigen dochter, Jelena, wat leidde tot een bijzondere moeder-dochter-creatie – maar we lopen op het verhaal vooruit.

En WAT EEN VERHAAL is het geworden Marijke Goossens brengt als geen ander de kracht van storytelling tot leven: een boek kan zoveel meer zijn dan een verhaal, dacht ze. RAAF is dan ook een alles-in-één-boek geworden: je kan erin kijken, lezen, knutselen en filosoferen. En… je kan er ook naar luisteren. Want zoals het een rasechte vertelster betaamt, kon ze het niet laten om het verhaal van Raaf in een geanimeerd hoorspel te gieten. En je had buiten Marijke gerekend als je dacht dat beide verhalen identiek zouden zijn. Niet dus.

Om het trio helemaal af te maken, kan je voortaan ook genieten van de vertelvoorstelling RAAF, waarbij de interactie met het publiek nog een diepere verhaallaag brengt. Je hebt het al door, RAAF is in alle kleuren en vormen te smaken en laat je alle kanten uitvliegen tot je zijn hele wereld hebt ontdekt.

KORT samengevat Dit originele en multimediale boek gaat over verzinnen, deelnemen, creëren, filosoferen. Het zet lezers, luisteraars en livepubliek aan het denken over een wereld zoals die was, is en zou kunnen zijn. En hoe hij kan worden als je er zelf aan meebouwt. 

RAAF, door Marijke Goossens en Maartje Coolen, uitgegeven in eigen beheer, 48 pagina’s, ISBN 9789463960359, € 24, 2019

Een ontroerend verhaal over vriendschap. Of hoe je samen een wereld kleur kan geven. Getuigenis: “Wat een mooi verhaal dat de creativiteit en fantasie bij de kinderen al snel aanwakkerde. Knap hoe je de kinderen mee op sleeptouw nam en hen actief liet meegenieten van de reis van Raaf. Er zat ook heel veel beweging in het verhaal. Ook de rust en de kleurenpracht daarboven bij de maan zijn me bijgebleven…” Bibmedewerker Temse, Nicole D’eer Getuigenis: “Zelf kan ik niet goed meer lezen, maar ik kan de cd beluisteren, terwijl mijn kleinkind leest en naar de prenten kijkt. Zo kunnen we samen van het verhaal genieten.”   

Meer over RAAF www.goraaf.be