Concert en film over Da Vinci’s Laatste Avondmaal

Zaterdagavond vind in de Abdij van Tongerlo een uniek optreden en vertoning van een film over en rond het werk van Leonardo Da Vinci plaats. De activiteiten kaderen in de herdenking van de 500 jaar geleden overleden kunstenaar. Musica Divina organiseert daarom op een aantal culturele plaatsen in de Kempen activiteiten.

In de Abdij van Tongerlo is er een optreden van de Poolse muzikant Zubrycki. ’s Avonds is er een concert van Currende. Om 20.45u wordt dat concert gevolgd door de vertoning van de film The Last Supper: The Living Tableau. De regisseur van de film, Armado Acosta, is bij de vertoning aanwezig.

Zaterdag 28 september kan je in de Begijnhofkerk in Herentals naar Poesia Divina Live. Verscheidene dichters brengen ’s namiddags in de Begijnhofkerk een nieuwe psalm op basis van het festivalmotto: de Klank van Da Vinci. Er is poëzie van Delphine Lecompte, Bart Stouten, Paul Demets, Charles Ducal, Gaea Schoeters, Maarten Inghels, Moya De Feyter, Els Moors en Lisetta Ma Neza. Zaterdagavond is er in de Sint-Waldetrudiskerk een concert van Ratas del Viejo Mundo.