Brandweer Mechelen verhuist naar nieuwe kazerne

    Grote verhuis naar nieuwe kazerne Nekker in de ‘Waterduivel’

    Het zijn spannende tijden voor Brandweerzone Rivierenland. Niet alleen de brandweermannen van brandweerpost Mechelen, maar ook de administratieve diensten van de brandweerzone kijken reikhalzend uit naar de verhuis. Er wordt momenteel nog hard gewerkt aan het nieuwe gebouw ‘Waterduivel’ in de Plattebeekstraat in Mechelen om het volledig instapklaar te maken. De ‘Waterduivel’ wordt de nieuwe gezamenlijke thuis voor de uitvoeringsdiensten van stad Mechelen, brandweerpost Mechelen en een groot deel van de administratieve diensten van Brandweerzone Rivierenland.

    Gefaseerde verhuis

    De administratieve diensten van de brandweerzone die momenteel nog in brandweerpost Duffel zitten (HRM, financiën, zonesecretaris, sectorsecretariaat, communicatie en preventieadviseur), zijn de eerste diensten die hun intrek nemen in het nieuwe gebouw. Zij bijten de spits af en verhuizen al aanstaande dinsdag, 24 september, en nemen dus als eersten het splinternieuwe gebouw in gebruik. Een week later volgen de administratieve diensten die nu nog gehuisvest zijn in de Dageraadstraat (preventiedienst, ICT, sportcoördinator). Nog een weekje later neemt de zonale dispatching ook haar intrek in de nieuwe kazerne.

    De brandweermannen van brandweerpost Mechelen verhuizen als laatsten op 15 oktober. Die dag zullen ze in een indrukwekkende colonne hun voertuigen van de oude kazerne in de Dageraadstraat verhuizen naar de Plattebeekstraat. Hierover volgt later meer. Met deze verhuis wordt brandweerpost Mechelen meteen ook omgedoopt tot brandweerpost Nekker.