1 op 3 werknemers komt met fiets naar werk Aurubis

 Multimetalenproducent Aurubis Belgium (Olen) heeft een bijzondere uitdaging voor zijn 600 medewerkers: laat op donderdag 19 september, tijdens Car Free Day, de auto thuis voor de trip van en naar het werk. Wie te voet, met de fiets, step, trein of bus naar het werk komt, krijgt een fairtrade lekkernij bij aankomst.

Aurubis Belgium springt mee op de kar tijdens de Week van de Mobiliteit en houdt op donderdag 19 september een Car Free Day, ofwel autoloze dag, op het bedrijf. De idee erachter is om zo veel mogelijk collega’s te doen stilstaan bij hun dagelijkse verplaatsingen. “Het merendeel van onze medewerkers moet ‘maar’ enkele kilometers afleggen naar het werk. Toch lijkt de auto vaak het gemakkelijkste of het snelste, net die gedachte willen we vandaag doorbreken.”, vertelt Dany Loret, CEO Aurubis Belgium. Wie kiest voor duurzaam vervoer, wordt morgen door de directie getrakteerd op een gezonde lekkernij. Als grootste koperrecycler ter wereld en multimetalenproducent gaat Aurubis iedere dag opnieuw voor duurzaam.

Het bedrijf verwerkt onder andere schroot en metaalconcentraten tot metalen van de hoogste zuiverheid. “Hier in Olen recycleren we oud koper tot koper met een zuiverheid van maar liefst 99,995%. Dat koper en die metalen vormen de basis voor de megatrends van morgen. Denk bijvoorbeeld maar aan onderdelen voor windmolens. Zonder koper geen windmolens.”, aldus CEO Dany Loret.

1 op 3 medewerkers kiest al dagelijks voor de fiets

Ruim 1 op 3 Aurubis medewerkers komt nu al dagelijks met de fiets naar het werk in Olen. “Sinds vorig jaar kunnen onze mensen een fiets leasen. Dat in combinatie met een mooie fietsvergoeding zorgt ervoor dat meer en meer werknemers resoluut voor de fiets kiezen om zich naar het werk te verplaatsen.”, klinkt het bij CEO Dany Loret. “De cijfers tonen dat ons personeel te vinden is om alternatieven voor koning auto te kiezen, een trend waar wij als werkgever trots op zijn.” Met zijn deelname aan Car Free Day wil Aurubis Belgium duurzaam woon-werkverkeer blijvend stimuleren.

Over Aurubis Belgium

 Aurubis Belgium stelt zo’n 600 medewerkers te werk en maakt deel uit van de Aurubis Groep, de grootste koperrecycler ter wereld. Over Aurubis Belgium Aurubis Belgium maakt deel uit van de Aurubis Groep, een toonaangevende wereldwijde leverancier van non-ferrometalen en de grootste koperrecycler ter wereld. Het bedrijf verwerkt complexe metaalconcentraten, schroot en metaalhoudende recyclagematerialen tot metalen van de hoogste kwaliteit. De site in Olen is gespecialiseerd in de productie van koperanodes, koperkathodes, Aurubis Rod, Aurubis Foxrod en Aurubis Bars & Profiles. Bij Aurubis Belgium werken ruim 600 mensen. Het belangrijkste expertisegebied is de verwerking en optimale terugwinning van concentraten en recycling van grondstoffen met complexe kwaliteiten. Met zijn dienstenpakket is Aurubis een voorloper in de branche. De groep is gericht op groei, efficiëntie en duurzaamheid. Naast koper behoren ook edele metalen, selenium, lood, nikkel en een aantal andere producten zoals zwavelzuur en ijzersilicaat tot de productportfolio. De klanten van Aurubis omvatten bedrijven in de koper halffabricatenindustrie, de elektrische engineering, elektronische en chemische sector en leveranciers van hernieuwbare energie, de bouw- en automotive sector.