HYC wil succesjaar overdoen

HYC rekent op jong talent

In de toonzaal van Garage Kia Peeters stelde de Herentalse IJshockey Club (HYC) het team voor het nieuwe seizoen voor. Volgend weekend wacht al een eerste serieuze test op de Continental Cup in Mechelen, de Champions League van het ijshockey die HYC zelf mee organiseert. Vorig seizoen won HYC Era Renomar alles wat er te winnen viel: de beker, het kampioenschap en de BeNe-League-titel. De ploeg wordt dit seizoen noodgedwongen een beetje verjongd. “Peter Bartek is geopereerd aan de achillespees”, aldus coach Jeffrey Van Iersel. “Arne Van Espen verliet ons en we kunnen nog geen beroep doen op Vincent Morgan en Preston Shupe. Dat is een brok ervaring die we missen. We haalden daarom een derde buitenlandse speler binnen, wat oorspronkelijk niet de bedoeling was. Verder is het aan de jeugd om zich te bewijzen. Het talent is er in elk geval. Dat hebben we voor op onze concurrenten. Ze kunnen nu ervaring opdoen.”

Dat kunnen de jonge spelers al op 20, 21 en 22 september, in de eerste ronde van de Continental Cup in Mechelen. HYC neemt het daar op tegen de kampioenen van Spanje, Israël en Kroatië. De club tekent zelf ook mee voor de organisatie van dit tornooi. “Dat wordt al een eerste serieuze test voor onze jonge spelers”, zegt coach Van Iersel.

foto’s: Peter Verstraeten/KempenNieuws.be