Stormloop op Nostalgie Beach Festival

Stormloop voor het Nostalgie Beach Festival

Zelfs de stormwind van 5 Beaufort kon de festivalgangers uit de Antwerpse Kempen niet tegen houden om te genieten van het Nostalgie Beach Festival in Middelkerke. Met grote namen zoals Status Quo, Marc Almond, Wet Wet Wet, Clouseau, Big Country, Ficher-Z en als afsluiter Adamski (deejay set). Heel wat mensen uit de Antwerpse Kempen zakten afgelopen zaterdag naar Middelkerke af, om daar te genieten van live muziek op het Nostalgie Beach Festival 2019. Een tiental mensen uit Herenthout waren herkenbaar aan hun T-shirt en vol lof over het zeer aangename festival. Sommigen komen hier alle jaren terug voor de sfeer, de muziek en groepen uit hun jeugdjaren. Meer dan 15.000 mensen passeerden de inkom en genoten van de muziek uit hun jeugd. Na de ‘Nostalgie All Stars’ opende de Schotse band ‘Wet Wet Wet’ en trakteerden meteen op een aantal hits zoals Sweet little mystery en Love is all around.

‘Big Country’ vervolgde met uiteraard hun aparte geluid, waar ze de Schotse doedelzak via gitaren in hun liedjes verwerkten. Gitarist Bruce Watson was het beest op het podium en zorgde voor het gekende geluid van de band. Wat de Schotten kunnen, kunnen de Vlamingen ook en dat is het publiek doen dansen. ‘Clouseau’ geeft dit jaar maar een handvol concerten in België en Nederland, maar ze hadden niet veel noten nodig om het publiek van Nostalgie te entertainen. Net zoals in 2014 was ook dit jaar John Watts met ‘Ficher-Z’ er weer bij. Het nieuwe album ‘Swimming In Thunderstorm’ zal in september van dit jaar verschijnen. Het moment om daar enkele nummers uit te spelen, afwisselend met de gekende klassiekers zoals Marlies, So Long en Room service.

Marc Almond heeft Soft Cell afgezworen en gaat voluit solo verder. Met gouden tanden en een zonnebril zou je hem bijna niet herkend hebben. Hij kan het publiek nog steeds meenemen naar de jaren 80, zelfs met een aantal covers zoals Jacky, The Days of Pearly Spencer, Something’s gotten hold of my heart en Tears run rings. Nadien werden de gitaren weer boven gehaald en kwam Francis Rossi met zijn ‘Status Quo’ op het podium, weliswaar zonder Alan Lancaster (bass), Rick Parfitt (gitaar) en John Coghlan (drums), maar wel met topmuzikanten. Momenteel toeren ze door Europa en kwamen in België alleen op het Nostalgie Beach Festival langs. Status Quo had slechts enkele akkoorden nodig om de festivalweide naar hun hand te zetten. Aangezien ze kunnen putten uit tientallen hits, was het voor hen geen probleem om door de witte Marchall versterkers deze tot hun recht te laten komen en iedereen op de weide mee te laten ‘rocken’. Jammer genoeg viel de set van Adamski ( die het publiek wel kent van zijn grote hit Killer), wat uit de boot. Een zwarte veel te grote ‘discobar’, je zag hem bijna niet staan. Een iets wat onwennige start, maar een afsluiter waarbij je kon na kaarten en plannen maken voor de volgende editie van het Nostalgie Beach Festival 2020.

Kortom, het Nostalgie Beach Festival 2019 met het mooiste publiek een fantastische sfeer en vooral heel veel lachende en tevreden gezichten, dank zij de vele vrijwillige helpers en organisatoren, een fijne dag beleefden.

nagekomen verslag en foto: Martin Lieckens/KempenNieuws.be

DELEN
Vorig artikelInfomoment Herentalse verenigingen
Volgend artikelMotorrijder tegen bestelwagen
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.