BK Muurke Klop

  Op zaterdag 21 september 2019 organiseert de vzw Muurke Klop de 10de editie van het BK Muurke Klop (kaleren of ketsen genoemd afhankelijk van de streek). De Nijlense Vzw pakt het dit jaar grootser dan ooit aan. Zo worden er 10 houten stellingenmuren opgesteld op het August Hermans Plein te Nijlen en zakken er een maximum aantal deelnemers, 245 om precies te zijn, af om een balletje te slaan. Deze editie was op moment van schrijven voor 90 % uitverkocht, en gaat hoogstwaarschijnlijk binnen 10 -tal dagen uitverkocht zijn. Dit mede door een pop-up muur te installeren op de Pukkelpop-camping voor 35 000 jongeren. Maar liefst 245 deelnemers waaronder 45 dames (een record), tussen 16 en 35 jaar komen hun beste beentje voorzetten.

Nieuw dit jaar is een heuse afterparty van 18.00-22.00 uur met taart voor elke aanwezige!   Ook 30 vrijwilligers waaronder scheidsrechters, dj’s, presentatoren en toogpersoneel komen zich belangeloos inzetten en de burgemeester. Nijlens Burgemeester Paul Verbeeck overhandigt de prijzen tijdens de medailleceremonie. Schepen Bert Celis becommentarieert zoals elk jaar het gebeuren als een echte stadionomroeper.

Het gekende speelplaatsspel zit dan ook duidelijk in de lift. Het BK verkoopt steevast makkelijk uit, de aanhang en supportersschare groeien en de goede band met enkele bedrijven uit de buurt verder aangehaald. Ook al hadden enkele A-merken veel interesse om met ons kampioenschap in zee te gaan (ieder merk is op zoek naar iets dat hip en nostalgisch is tegelijkertijd), toch willen we de lokale handelaars blijven in de schijnwerpers zetten. Je kan op het BK namelijk een rit winnen in een gloednieuwe Mini-Cooper van BMW Smets te Lier of een ‘Viswijf’ drinken van de Nijlense brouwerij Vissenberg.

Net als dit blonde biertje is ons Belgisch Kampioenschap aan een sterke opmars bezig in Vlaanderen. Zo worden er dit jaar reeds 3 Muurke Klop- toernooien in Vlaanderen georganiseerd en zijn er plannen voor meer, waaronder provinciale voorrondes. Ook het deelnemersveld is diverser dan ooit. Jongelui uit Heverlee, Sint-Niklaas, Hasselt en Gent proberen een gooi te doen naar de titel van Belgisch Kampioen Muurke Klop. Toch blijft het BK de Kempense bakermat trouw. Het August Hermans plein is vanaf vrijdagochtend 28 september 8.00 uur tot zaterdagavond 20.00 uur volledig verkeersvrij gemaakt voor dit evenement. Het Belgisch Kampioenschap staat open voor jongens en meisjes vanaf 16 jaar. Er zijn prijzen voor beste Nijlenaar, beste ploeg, beste vrouw en beste man. Vorig jaar wonnen Valerie Daems en Jens Bastiaens de felbegeerde individuele titels van Belgisch kampioen(e).

Het BK Muurke Klop trok vorig jaar 500 bezoekers en de verwachting is dat dit record bij goed weer wordt verbroken. De inkom is nog steeds gratis en de goedkope consumpties bij het bekijken van het favoriet speelplaatsspel op topniveau worden duidelijk gesmaakt. Bij minder goed weer zijn er tenten voorzien. Het Belgisch Kampioenschap Muurke Klop vindt plaats op zaterdag 21 september op het August Hermans Plein te Nijlen. Het wordt georganiseerd door de Nijlense Vzw Muurke Klop en is gratis toegankelijk. Vanaf 11 uur tot 18.00 uur wordt er gespeeld op 9 terreinen. De spectaculaire finales vinden plaats omstreeks 17.00 uur. Inschrijven of je op de reservelijst laten zetten (bij afzeggingen) kan nog tot vrijdag 20 september 18.00 uur. Alle info is te vinden op www.muurkeklop.be of op www.facebook.com/muurkeklop  

DELEN
Vorig artikelRupsje Nooitgenoeg
Volgend artikelGekantelde vrachtwagen zorgt voor versperde E34
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.