Optiphar breidt uit met Optiphar Plus

OptipharPlus Herentals mocht vanaf 2 september met OptipharPlus de eerste parafarmacie in de Kempen verwelkomen. Het wil een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen die met gezondheid bezig is en waar persoonlijke verzorging centraal staat. Ze bieden niet enkel een ruim aanbod aan voedingssupplementen, verzorgingsproducten en cosmetica aan, maar je kan er ook terecht bij een in-store optieker of hoorcentrum.

Samen met de andere Optiphar-apotheken en online webshop wil Optiphar Plus ieders partner en specialist zijn op het gebied van gezondheid en verzorging. Een uniek concept voor iedereen die met gezondheid bezig is Optiphar Plus legt de focus op alle apothekersmerken van cosmetica, voedingssupplementen, baby en verzorging. Daarnaast wordt het aanbod aangevuld met merken uit de natuurwinkel en enkele make-up merken. In tegenstelling tot een gewone apotheek zijn geneesmiddelen er dus niet terug te vinden.

“Ons doel is om mensen zich goed te laten voelen op alle vlakken: van gezondheid tot uiterlijk”,legt Pieter-Jan Van Hoof uit. “We zetten bij Optiphar Plus ook enorm in op beleving en advies”. We doen dit door regelmatig workshops, demonstraties en adviesdagen te organiseren.”

In tegenstelling tot Frankrijk waar dit concept reeds jaar en dag bestaat, is het maar recent aan een opmars bezig in België. Optiphar plus zal de eerste zijn in zijn soort voor de Kempen. De ‘plus’ in Optiphar Plus Optiphar Plus wil een parafarmacie zijn met een echte shopervaring. De 500 m² grote oppervlakte biedt plaats voor meer dan 10 000 verzorgingsproducten, schoonheidsproducten en voedingssupplementen van meer dan 200 verschillende merken. “Om ons te onderscheiden van onze concurrenten bieden we in onze winkel bovendien tal van extra diensten aan zoals huidanalyses, een in-store gehoorcentrum en in-store optieker”, vertelt Pieter-Jan.

“Bij ons kan je dus niet alleen terecht voor persoonlijke verzorging, maar ook voor een bril op sterkte of gehoorapparaat”. Een parafarmacie voor iedereen Optiphar Plus vindt dat iedereen het verdient om gezond en mooi te zijn en te blijven. Het probeert zijn producten daarom steeds goedkoper in de markt te zetten dan lokale apotheken en dus aan te bieden aan de meest scherpe prijzen. Optiphar Plus doet dit naar het voorbeeld van de webshop optiphar.com, waar het aanbod nog ruimer is. “Door de mogelijkheid aan te bieden om eerst online te bestellen en deze nadien af te halen in onze parafarmacie, geven we onze klanten een extra service buiten de openingsuren om”, aldus Pieter-Jan.

Optiphar Plus is terug te vinden op de Augustijnenlaan 91 te Herentals, het pand waar vroeger elektronicawinkel Eldi gevestigd was. De parafarmacie is op weekdagen doorlopend geopend van 10u tot 18u30, op zaterdag van 10u tot 18u en elke eerste zondag van de maand van 10u tot 16u. Op 14 en 15 september zal er een openingsweekend worden gehouden met lezingen, oog- en oormetingen, huidanalyses, een juice bar en gratis goodiebags bij elke aankoop.