Private bank Van Lanschot verhuist naar groter kantoor

Van Lanschot blijft groeien in de Kempen en verhuist naar groter kantoor in Turnhout. Private bank Van Lanschot verhuist van Vosselaar naar een gloednieuw kantoor in Turnhout. De verhuis is een nieuwe duurzame stap voor Van Lanschot en kadert in de verdere expansie in de Kempen. Vanaf maandag 2 september kunnen klanten uit de regio er terecht.

Het nieuwe kantoor is gevestigd aan de Collegestraat 11 en staat onder leiding van kantoordirecteur Jan Jansen: “Van Lanschot wil in de Kempen een vooraanstaande rol blijven spelen op het gebied van vermogensbeheer. Private banking gaat immers veel verder dan traditioneel bankieren. Het is onze ambitie om met professionele teams een duurzaam advies te verlenen aan de vele familiale ondernemers en vermogende particulieren in de regio.” Het nieuwe kantoor in Turnhout wordt begin september in gebruik genomen. Op 2 en 3 oktober wordt het feestelijk ingehuldigd. Lange Kempense traditie Van Lanschot is al sinds 1995 actief in de Kempen, waar het eerder al een kantoor had in Turnhout. Bij de start bestond het cliënteel voornamelijk uit ‘Nederbelgen’.

Vandaag zijn het vooral Belgische (familiale) ondernemers, atleten en andere vermogenden uit de regio die een beroep doen op het uitgebreide team van Van Lanschot. De hoge concentratiegraad van KMO’s en multinationals in de regio is voor Van Lanschot dan ook van groot strategisch belang: “De aanwezigheid van vooraanstaande familiebedrijven en beursgenoteerde multinationals maakt van Turnhout en de Kempen een belangrijke regio voor Van Lanschot.” Jansen verwijst hiermee zowel naar gekende familiebedrijven als naar internationale bedrijven met een sterke Kempense verankering in de farmaceutische of logistieke sector. “Deze regio heeft economisch nog heel wat in haar mars.

Er komt een nieuwe generatie van beloftevolle bedrijven aan en ook voor hen wil Van Lanschot een referentie worden.” Duurzame strategie Het nieuwe kantoor in Turnhout ligt volledig in lijn met de duurzame groeistrategie van Van Lanschot, ook technisch en bouwkundig straalt de nieuwe locatie duurzaamheid uit. Het ruime en lichte kantoorgebouw bevindt zich in een groene omgeving en is duurzaam en energiebesparend gebouwd. Bovendien is de locatie vlot bereikbaar via verschillende vervoersmodi en werd de ruime parking ook voorzien van laadpalen voor elektrische wagens.   

Over Van Lanschot

Van Lanschot Bankiers is één van de oudste onafhankelijke private banken van Europa met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Van Lanschot biedt een full service dienstverlening aan vermogende particulieren in Nederland en België. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarbij advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Naast het kantoor in Turnhout heeft Van Lanschot in ons land nog 9 kantoren waarvan 7 in Vlaanderen en 2 in Wallonië.