Heist neemt massaal afscheid van haar ‘lachende burgemeester’

In de kerk van Heist-op-den-Berg is zaterdagmiddag afscheid genomen van ereburgemeester Diane Verbist-Vandenwijngaerden. Ze overleed vorige week en werd 89 jaar oud. In verschillende toespraken werd haar inzet voor haar gezin en de Heistenaren extra in de verf gezet en geloofd.

Ze kreeg voor eeuwig het etiket van ‘lachende burgemeester’ mee. Onder de vele kransen lag er een grote witte zwaan, het symbool van de gemeente en was er een krans van CD&V-voorzitter Wouter Beke. Diane Verbist-Vandenwijngaerden was burgemeester van 1983-2006.

DELEN
Vorig artikelKunst- en boekenmarkt op Westerlo Parelt
Volgend artikelHBBC warmt op
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.