Als kleine kinderen groot worden

Als kleine kinderen groot worden –

Infoavond over gamen, tabak, alcohol en andere drugs Kinderen komen vroeg of laat in contact met tabak, alcohol en andere drugs. Ook gamen behoort tot hun leefwereld. Ouders weten vaak niet hoe ze hiermee moeten omgaan en wat ze kunnen doen om problemen te voorkomen. Nochtans is er voor ouders een belangrijke rol weggelegd om hun kinderen op een gezonde manier te leren omgaan met al deze zaken. Peter Aertsen, preventiewerker alcohol en andere drugs van CGG De Pont, zoomt tijdens de infoavond onder andere in op open communicatie, grenzen stellen, voorbeeldgedrag en monitoring. Ook worden er vragen beantwoord zoals “Hoe lang mag ik mijn zoon van dertien laten gamen?”, “Welke regels stel ik over alcohol als mijn veertienjarige dochter naar een fuif gaat?”, “Wat zeg ik tegen mijn vijftienjarige zoon als een klasgenoot van school is gestuurd voor cannabisgebruik?”.

Praktisch Voor wie: ouders met opgroeiende kinderen Wanneer: dinsdag 17 september om 20 uur Waar: Cultuurcentrum Zwaneberg, Blauwe Zaal Prijs: gratis Vooraf inschrijven via www.zwaneberg.be

DELEN
Vorig artikelLevensechte slijperswoning in Kessel
Volgend artikelJij kan Nijlen mee-maken
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.