Rode Kruis verzorgt 2.500 zere voeten

 De 50ste editie van de Dodentocht is alweer voorbij. De kilometers zijn gewandeld, de voeten en benen zijn verzorgd. Ruim 300 Rode Kruisvrijwilligers stonden 24 uur lang klaar om de 13.000 wandelaars te helpen waar nodig. In totaal werden zo’n 2.500 verzorgingen geregistreerd in één van de 11 hulpposten langs het parcours. Blaren en spierpijn De wandelaars hadden vooral last van blaren en spierpijn. Ook de vermoeidheid speelde enkele van hen parten.

In totaal werden 6 mensen naar het ziekenhuis overgebracht. De Dodentocht verliep in het algemeen rustig ondanks de gure wind waar de wandelaars te maken mee kregen. Om alle wandelaars de beste zorgen te kunnen bieden, voorzag het Rode Kruis: •12 liter ontsmettingsmiddel •1200 naalden •27 AED-toestellen •2400 wondpleisters •100 brancards •5300 kompressen