ASH Polaris herdenkt 50 jaar mensen op de maan

Perstekst Tentoonstelling. Tentoonstelling 50 Jaar Apollo. Op 20 juli 1969 won Eddy Merckx niet alleen zijn eerste ronde van Frankrijk, diezelfde dag landde Apollo 11 op de Maan. Enige uren later zette Neil Armstrong als eerste een stap op onze naaste buur. Een verjaardag die de Amateur Sterrenkundigen van Herentals niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. Zo gaat er in de Lakenhal (Grote Markt, Herentals) op zaterdag 13 juli (tussen 14 en 20 uur) en op zondag 14 juli (tussen 10 en 18 uur) een gratis tentoonstelling door over het Apollo-programma. Kom kennismaken met de gigantische maanraket Saturnus V, de Apollo-capsule en de maanlander. Ontdek de tegenslagen die het programma kende, zoals de brand in de Apollo 1 capsule die het leven kostte van de bemanning, en de ontplofte zuurstoftank tijdens de vlucht van Apollo 13. Uiteraard is er aandacht voor de allereerste maanlanding, maar ook voor de vijf andere. Kom kijken naar het desolate maar prachtige maanlandschap, de vele maanwandelingen en de tochtjes met de maanrover. Link website A.S.H.-Polaris http://www.vvs.be/afdelingen/ash-polaris-herentals/vijftig-jaar-geleden-de-eerste-maanlanding-tentoonstelling Meer informatie over de Herentalse Sterrenkundigen vindt u op http://www.ashpolaris.vvs.be