Boekhoudkantoren bundelen expertise

De Ryck Accountants en Belastingsconsulenten uit Itegem en De Bie Accountancy uit Heist slaan de handen in elkaar. Op 1/9/2019 neemt De Ryck – De Bie Accountants zijn intrek in de oude fabriek L’Abeille in Itegem. ‘Onze kantoren zitten qua klantgerichtheid op dezelfde golflengte: persoonlijk, correct en kwalitatief.’ ‘Voor klanten en personeel verandert er niets’, zegt de tandem Geert De Ryck en Jan De Bie. ‘Wij bundelen onze ervaring en klantendossiers blijven in dezelfde personeelshanden. Deze samensmelting garandeert simpelweg een hoge kwaliteit, een gevoelige uitbreiding van onze expertise en een breder onderbouwde dienstverlening.’

De twee kantoren hanteren een gelijkaardige en gewaardeerde kwaliteitsvolle en persoonlijk aanpak, die gebundeld een ijzersterk en toekomstbestendig pakket vormen. ‘Jan en ik vonden elkaar in onze aanpak, die voor stabiliteit zal blijven zorgen. Zijn prioritaire zorgen omtrent continuïteit voor klanten en personeel zijn trouwens ook volledig de onze. Continuïteit is cruciaal. Zonder team sta je nergens’, vervolgt Geert die samen met zijn zus Anne en echtgenote Ann Bruyninckx sinds 2006 aan het roer staat van De Ryck. ‘Drie jaar geleden hebben we het volledige kantoor gedigitaliseerd’, vervolgt Ann. ‘Dat is complementair aan het kantoor van De Bie. De structuren die Jan hanteert, zijn dan weer subliem. Zo leren we van elkaar. De anciënniteit van het personeel bij De Bie is een bijzonder stabiele troef.’ Ann neemt de praktische leiding van het team van 20 mensen op zich, Geert is verantwoordelijk voor de boekhoudtechnische leiding. Jan blijft zeker nog drie jaar aan boord.

Klaar voor de toekomst

De digitalisering wijzigt de boekhoudstiel grondig. ‘Je kan je puur aan het boekhouden wijden, dankzij digitalisering en automatisatie wordt die optimaal bedreven. Wij zijn dan ook veel meer dan een stipte boekhouder of accountant. Het echte analyse- en denkwerk begint pas als de cijfers klaar zijn. Vooral op dit vlak streven wij naar een maximale toegevoegde waarde. Daar liggen de echte uitdagingen.’

Op 1/9/2019 neemt De Ryck-De Bie het oude fabrieksgebouw L’Abeille langs de Nete in gebruik. De eerste verdieping wordt opgeknapt. ‘Er komen verschillende vergaderruimtes, gesloten kantoren en een landschapskantoor. We kunnen er klanten comfortabel ontvangen en intern overleg plegen.’ Het verhaal van De Ryck begon eind jaren ’60 wanneer René De Ryck, vader van Geert, startte als boekhouder. Hij bouwde een ijzersterke reputatie op als accountant en belastingconsulent. In 2006 werd het kantoor overgenomen door zoon Geert en dochter Anne.

Samen met echtgenote Ann Bruyninckx staat hij aan het hoofd van een 10-tal professionals. www.deryck.be Jan De Bie startte in 1980 als zelfstandig accountant in Heist-op-den-Berg, sinds 1982 houdt hij kantoor in de Frans Coeckelbergstraat 23. Een uitbreiding kwam er in ’89 met een nieuwbouw. Het kantoor telt intussen 10 personeelsleden.