Nieuwe brug Lierseweg wordt eind augustus ingevaren

Tussen 3 augustus en 2 september verhuist de nieuwe brug over het Albertkanaal aan de Lierseweg naar haar definitieve plaats. Dit brengt de nodige hinder met zich mee voor het doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer kan tot vlak bij de werf rijden. Woningen en bedrijven in de buurt blijven dus bereikbaar. Doorgaand autoverkeer volgt een omleiding via de E313 langs de op- en afritten 20 (Herentals-West) en 22 (Herentals-Oost). Doorgaand fietsverkeer volgt een omleiding via de brug aan de Herenthoutseweg. Ook de bussen van De Lijn (lijn 150) volgen een omleiding langs de E313. U vindt de aangepaste dienstregeling op www.delijn.be. De verplaatsing van de brug op zich vindt plaats op 10 en 11 augustus.

De Vlaamse Waterweg nv zorgt voor enkele kijklocaties, zodat u alles van zeer nabij veilig kunt meemaken. Hierover volgt later meer informatie. Na het verplaatsen van de brug worden de kruispunten aan beide kanten van de brug opnieuw aangelegd. Van vrijdagavond 23 augustus tot maandagochtend 26 augustus werkt de aannemer aan het kruispunt van de De Beukelaer-Pareinlaan. Plaatselijk autoverkeer volgt een omleiding via de Koeterstraat en de Ekelstraat.

Fietsers volgen de ventweg naast de Lierseweg. Van maandag 26 augustus tot zondag 1 september is het kruispunt van Rietbroek aan de beurt. Fietsers kunnen passeren. Plaatselijk autoverkeer volgt een omleiding via Wolfstee. Na de werkzaamheden plaatst de stad een tractorsluis in Rietbroek, om zo het sluipverkeer in deze straat te ontmoedigen.