VC Poederlee gewapend voor 3de provinciale

Enkele van de nieuwe aanwinsten met voorzitter Marc Tegenbos

Na een topseizoen met liefst 141 doelpunten en een verdiende titel, wil VC Poederlee ook in 3de provinciale C een goed figuur slaan. “Het is onze ambitie om in deze sterke reeks in de linkerkolom te eindigen”, aldus voorzitter Marc Tegenbos, die in deze functie Joos Vandijck opvolgt. “Joos zet om gezondheidsredenen een stapje terug maar zal ons achter de schermen nog steunen”, verzekert de nieuwe voorzitter.

Om een reeks hoger zonder zorgen te kunnen meedraaien, versterkte Poederlee zich op diverse plaatsen. Zo zal Glenn Cavents, die overkomt van HIH Turnhout, voor gestalte en torinstinct in de spits zorgen. De andere nieuwe aanwinsten zijn Tom Wagemans (doelman, Lierse Kempenzonen), Jens Van Steenbergen (rechtsachter, KFC De Kempen), Joren Willems (Noordstar), Robbe Orban (Zandhoven en ex-Poederlee), Bjorn Breugelmans (Wezel Sport) en Karsten Paulussen (FC Pulle).

Keeperstrainer Patrick Engelen, die het woord voerde voor de van een operatieve ingreep herstellende hoofdcoach Nico Janssens, rekent op het voetballend vermogen van de groep. “En we zullen achteraan wat steviger moeten staan en constanter moeten zijn”, zegt hij. “Ik hoop ook dat de geweldige groepssfeer ook volgend seizoen, als het ongetwijfeld wat moeilijker gaat, intact blijft.”

DELEN
Vorig artikelZaterdag is Roefeldag
Volgend artikelBurgemeester Marianne Verhaert gehuwd
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.