Juiste sportvoeding op basis DNA

Belgische start-up 4Gold zet als eerste bedrijf ter wereld baanbrekende stappen in de richting van nutrigenomische voedingssupplementen.  4Gold, met Mathieu Van der Poel als één van de mede-oprichters, lanceert met zijn Nutrigenomic Recovery een nieuwe wind in de wereld van de sportsupplementen. Dit geavanceerde DNA-geïnspireerde supplement is in staat om uw herstel te stimuleren met een gepatenteerde formule die genexpressie wijzigt. Een bijbehorend DNA-analysetool laat u zelfs toe uw dosering af te stemmen op uw genen.

Vele klassieke voedingssupplementen baseren zich vooral op koolhydraten en eiwitten om het herstel van een sporter te bevorderen. Het lichaam van een sporter heeft echter op veel meer gebieden ondersteuning nodig dan alleen koolhydraten voor het herstel van spierglycogeen en eiwitten voor de wederopbouw van beschadigde spieren. De opkomende wetenschap nutrigenomica biedt een pasklaar antwoord op de vraag naar die extra ondersteuning. Wetenschappelijk onderzoek Nutrigenomica is het onderzoeksgebied dat kijkt naar hoe bepaalde voedingsstoffen de uiting of expressie van genen kunnen beïnvloeden. Dit betekent het in- of uitschakelen van genen, het remmen of upreguleren van genexpressie.

Deze nieuwe wetenschap gaf het wetenschappelijk team achter 4Gold de middelen om een nieuw niveau van ondersteuning te creëren voor herstel na intensieve inspanning. De wetenschappers hebben hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe gepatenteerde formule, die synergetisch werkt met de huidige 4Gold recovery. Met 4Gold zijn we ontzettend trots om dit gepatenteerde supplement, als een van de eerste in onze nieuwe nutrigenomische supplementenlijn, officieel te lanceren. Het supplement richt zich op genen die betrokken zijn bij het bewaken van de redoxbalans, betrokken bij ontstekingsreacties en fysiologische adaptatie als reactie op intensieve lichaamsbeweging, en stimuleert genen die betrokken zijn bij de opname van glucose in de spieren.

No doping Wat we eten en supplementeren is altijd in staat geweest om genexpressie te beïnvloeden. Het is door doorgedreven onderzoek naar welke specifieke (en exotische) ingrediënten de genexpressie op een bepaalde manier beïnvloeden, dat de wetenschappers in staat waren om een formule te ontwikkelen, die specifiek de uiting van genen verbonden met recuperatie, gunstig kon beïnvloeden.Alle ingrediënten zijn dus ook volledig natuurlijk, 100% legaal en 100% veilig. Bovendien voert het WADA (World Anti-Doping Agency) een controle uit op elke batch van de 4Gold-supplementen. Daardoor garanderen zij niet enkel dopingvrije producten, maar ook producten vrij van zware metalen, pesticiden en antibitioca. It’s in your DNA Niet alle mensen hebben dezelfde variant van genen hebben die betrokken zijn bij herstel. Dit vertaalt zich in het grote verschil dat je kunt zien in herstel bij sporters.

Aangezien de 4Gold nutrigenomic recovery de expressie van deze genen verandert, zal de dosis die je nodig hebt voor een optimale ondersteuning afhangen van je specifieke genetische variaties. Daarom biedt 4Gold naast de nutrigenomische rsupplementen ook DNA-analyses aan. De 4Gold DNA-tool analyseert welke versie van een specifiek gen een sporter heeft, en kan daardoor een specifiekere dosis adviseren, afgestemd op de individuele behoefte van de sporter.  

DELEN
Vorig artikel25 jaar Na Fir Bolg in 5 knappe rasterdoeken (2)
Volgend artikelStoetersdorp viert jubilarissen
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.