Actievoerders trotseren regen tegen windmolens

De weergoden waren de actievoerders van Stroomafwaarts, die protesteert tegen de mogelijke bouw van windturbines in hun buurt gunstig gezind, want iets na 19 uur hield de regen op. Naast een delegatie van de buurtbewoners was schepen van ruimtelijke ordening van Herentals, Pascal Van Nueten present. Ludo Torfs van de actiegroep Stroomafwaarts: “Hij en kwam ons een hart onder de riem steken. Hij steunt volop onze protestactie en zal in de toekomst meehelpen alternatieven te zoeken voor het opwekken van groene stroom in plaats van nieuwe windturbineparken op het grondgebied van Herentals toe te laten. Er blijven nog heel wat twijfels. De actiegroepen komen in de loop van de zomervakantie (half juli) terug samen om verdere acties af te spreken. Desnoods gaan we naar het provinciebestuur van Antwerpen of naar de nieuwe minister van Energie als de Vlaamse en federale regeringen zijn gevormd.”