Squadra Il Portico rijdt van Olen naar Garda

De getrainde Kempense wielertoeristen van Squadra Il Portico vertrekken morgenvroeg aan café St.-Martinus in Olen richting Garda in Italië. De 20 fietsers en 13 begeleiders doen op acht dagen acht landen aan. Onderweg moeten beruchte cols als de Stelvio en de Gavia worden bedwongen. “We doen zo’n 1.300 km en 22.000 hoogtemeters”, weet stuwende kracht Luc Herygers, de broer van ex-wereldkampioen cyclocross Paul. “Onze eerste rit, naar Luxemburg, is de langste.”

Met zijn 81 is Grobbendonkenaar Nest De Vries de oudste deelnemer. Sarah Vloemans (28), de enige dame in het gezelschap, is de jongste. Zij bereidt zich voor op het BK dames elite op zondag 30 juni. De renster van het Paxx Global Cycling-team gaat van de tocht genieten. “Ik rijd het liefst bergop”, zegt ze. “Ik zie deze trip als een training én een belevenis.”

DELEN
Vorig artikelOxfam en Voedselteams promoten duurzame markten
Volgend artikel1.250 schapen geschoren op Scheerdersfeest vzw Kemp
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.