Nick Nuyens koersdirecteur van 2e GP Rik Van Looy

De 2e Grote Prijs Rik Van Looy wordt ongetwijfeld een topeditie. Dat bleek alvast tijdens de persvoorstelling. Met Nick Nuyens als koersdirecteur wordt het parcours gewijzigd, kasseistroken in Hallaar/Heist-op-den-Berg zijn in het parcours opgenomen. Toch strijden op zaterdag 6 juli liefst 25 van de sterkste ploegen in de categorie 1.12 (beloften en elties met en zonder contract) tussen Grobbendonk en Herentals om de nu al felbegeerde trofee uit de handen van de wielerkeizer.

De organisatoren zoeken een opvolger voor Brent Van Moer van het team Lotto-Soudal die vorig jaar won. Van Moer is ondertussen prof geworden.

Om alles in goede banen te leiden kunnen de organisatoren beroep doen op meer dan 300 seingevers.

De ploegvoorstelling is om 14u op het Astridplein in Grobbendonk. Rik Van Looy zelf schiet de koers om 15u op gang. In Grobbendonk zijn er 3 rondjes.

De aankomst van de 2e GP Rik Van Looy is rond 18u op de Herentalse Grote Markt. Na de podiumceremonie (de firma Mauquoy uit Grobbendonk zorgde voor de unieke medailles en kunstenares Christel Druyts voor de trofee) is er om 19u het gratis concert Belle Perez Live: Fiesta Perez. Om 20.30u is er nog DJ Wouter Bex.

foto’s: sponsors en organisatoren van de GP Rik Van Looy

foto: Marcel Nelis/KempenNieuws.be